Školy v Prievidzi a Handlovej pokračujú v štrajku

27.11.2012 Prievidza

Prievidza 27. novembra (TASR) - Brány základných a stredných škôl v Prievidzi a Handlovej zostali aj dnes zatvorené a učitelia pokračujú v štrajku. O jeho ďalšom vývoji sa rozhodne v stredu 28. novembra na stretnutí štrajkových odborov jednotlivých škôl.

Ako informoval hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje, všetky školy zapojené do štrajku v meste Prievidza pokračujú v štrajku. "To, či učitelia budú v ňom pokračovať, rozhodne sa na poradách jednotlivých štrajkových výborov škôl."

Vedúca štrajkového výboru v Základnej škole Pavla Jozefa Šafárika v Prievidzi sa pre TASR vyjadrila, že porada ich štrajkového výboru sa uskutoční 28. novembra o 9. h.

Školy zostali dnes zatvorené aj v Handlovej. Výnimkou je Špeciálna základná škola v zriaďovateľskej pôsobnosti krajského školského úradu, na ktorej sa už dnes vyučuje. Vyučovanie na Gymnáziu Ivana Bellu by sa malo začať v stredu (28.11.).

Ako informoval Ďureje, do štrajku sa zapojili všetky základné a stredné školy v Prievidzi pod správou mesta, z materských škôl neštrajkujú tri. Hovorkyňa mesta Handlová Jana Paulínyová sa pre TASR vyjadrila, že v meste štrajkujú všetky tri základné školy a jedna stredná škola. Materská škola so všetkými jej elokovanými triedami a Stredná odborná škola fungujú v bežnom režime.
 

Vyberte región